Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Feb 22, 2017

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Marco van Beek van het gelijknamige autobedrijf uit Steenwijkerwold. Ik ken Marco al heel lang en kan wel zeggen dat er weinig ondernemers zijn die zo bedreven zijn in het netwerken als hij. Als uitdaging voor zichzelf ziet Marco data, data en nog eens data. Marco, dank voor je komst, en vertel eens: wat heb je toch met data?

Als de klant bij je binnenkomt moet de conversie honderd procent zijn. Eigenlijk kan alleen de auto tegenvallen, want anders doet de verkoper z’n werk niet goed. Met dit in gedachten kun je je als onafhankelijk autobedrijf absoluut verbeteren.

Keuze

“Leuk dat je daarover begint, Paul. Data, we kunnen er inderdaad heel veel mee, maar het is nu ook een beetje spannend. We moeten echt samen met Europese Commissie optrekken om te zorgen dat data de keuze blijft van de consument. Fabrikanten willen de informatie die door auto’s en hun berijders gegenereerd wordt natuurlijk graag voor zichzelf houden, maar dat is voor het onafhankelijke kanaal natuurlijk niet gunstig. En voor de consument ook niet. Daarom ben ik er, samen met het bestuur van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, druk mee bezig om te zorgen dat die data vrij beschikbaar is en blijft.”

Voorstel

“Maar data speelt ook op vele kleinere schaal een ongelofelijk belangrijke rol in het autobedrijf. Sinds enige tijd hebben we een nieuwe website. Die ziet er van de voorkant mooi uit, al zeg ik het zelf, maar voor ons is de achterkant het meest interessante. De hoeveelheid data die we teruggekoppeld krijgen over de bezoekers is indrukwekkend en we kunnen onze acties daar perfect op aanpassen. Neem een klant die ons een e-mail stuurt waarin hij interesse toont voor een auto. We sturen meteen een berichtje terug om te bedanken, en zo snel mogelijk, liefst binnen een paar uur, verrassen we hem met een persoonlijke video van de auto, waarin we direct een voorstel doen waar zijn inruilauto in wordt meegenomen. Dat zorgt voor een flinke conversie.

Social media hebben we op orde, zoals elk autobedrijf dat moet hebben vind ik. Ik zorg dat ik via Twitter laat weten waar ik ben en wat ik doe, gebruik LinkedIn voor mijn netwerk en natuurlijk zijn we als autobedrijf aanwezig op Facebook. Sinds anderhalf jaar hebben we daarvoor een professional aangetrokken die de content maakt en beheert en ik moet zeggen, dat werkt erg goed. Ik weet niet hoeveel conversie het oplevert qua leads, wat ik wel merk is dat waar ik ook kom, er wordt over ons gesproken en men weet waar we voor staan. Dus in dat kader is ons social mediabeleid absoluut succesvol.”

Marco, hartelijk dank voor je komst naar de #DCDW Podcast. Ik denk dat de wijze waarop jij bepaalde zaken hebt geregeld in je autobedrijf een voorbeeld kan zijn voor andere bedrijven. Leuk dat je dit met ons wilde delen, en als collega’s meer willen weten mogen ze je altijd bellen, toch?

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!