Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Mar 21, 2023

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag gaan we dat doen met Maikel Simonis, de salesmanager CG CarGarantie Versicherungs AG. Bij deze zullen we het hebben over garanties in de online automotive branche. CarGarantie biedt verlengde garanties aan voor nieuwe en gebruikte auto's in Europa, met verschillende dekkingsniveaus en premies afhankelijk van de looptijd en waarde van de auto. Dealers betalen de premies en de garantie dekt bijna alle reparatiekosten, behalve slijtage delen. CarGarantie biedt ook financieringsmogelijkheden voor de premies.

Belang van garanties

Maikel vertelt ons over het belang van garanties voor auto's en hoe dealers verlengde garanties kunnen combineren met online en offline verkoop om betere verkoopresultaten te behalen. Veel mensen denken dat het verdubbelen van de garantieperiode ook de premiekosten verdubbelt, maar dat is niet het geval. De prijs van een auto stijgt niet veel, zelfs niet als de garantieperiode verdubbelt.Ook hebben wij het erover gehad dat dealers garanties moeten zien als een unique selling point en dat het belangrijk is om garanties aan klanten aan te bieden. De meeste extra garanties worden ofwel aangevraagd door de klant ofwel aangeboden door de verkoper, afhankelijk van de dealer.

 

De nieuwe ontwikkelingen

Maikel vertelt ons ook over de nieuwe ontwikkelingen in de dekking van verzekeringen voor auto's, zoals het opnemen van vloeistoffen en het verhogen van de schade maximering voor auto's ouder dan 7 jaar. Er werd ook gesproken over de kosten van reparaties, inclusief de kosten van olie en andere vloeistoffen, die de laatste tijd sterk zijn gestegen.

 

Slot

De podcast eindigde met een discussie over de voordelen van het aanbieden van langere garantieperiodes om op te vallen in een drukke markt. Kortom, garanties zijn belangrijk voor auto's en kunnen dealers helpen hun verkoopresultaten te verbeteren. Als er nou een dealer is of een autobedrijf (universele autobedrijven) die meer wilt weten komen ze dan met in contact komen door te bellen, ze kunnen ook gewoon via de op de website www.cargarantie.com/nl, in dit geval door het contactformulier in te vullen.

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldripCARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Vinacles?

Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.