Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jul 19, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag praten we met Maarten Pompen van EV Experience. Maarten, wie ben je en wat doe je?

Beleving
“Met mijn bedrijf EV Experience organiseer ik evenementen in de EV-industrie. Ik noem mijzelf ook wel ‘Mister Electric’. In Nederland is 2 procent van het wagenpark elektrisch en 98 procent nog niet. Een van de uitdagingen voor de branche is mensen meenemen in het verhaal van elektrisch rijden. Daar lever ik een bijdrage aan met de jaarlijkse EV Experience op Zandvoort. Vroeger heb ik verschillende grote evenementen georganiseerd waaronder de AutoRAI. Met een evenement kan je vraag en aanbod samenbrengen, mensen inspireren om te kiezen voor een merk en mensen verleiden om hun droom waar te maken. Dat heb ik gecombineerd met de energietransitie en mijn passie voor automotive. De EV Experience is geen statische presentatie. Alles draait om zelf beleven.”

Enthousiasmeren
“Tijdens de EV Experience kunnen bezoekers proefrijden met elektrische voertuigen van verschillende merken. Dat maakt mensen enthousiast. Een afgesloten circuit is een ideale plek om te wennen aan elektrisch rijden en aan nieuwe technologie zoals actieve veiligheidssystemen en autonoom rijden. De EV Experience gaat verder dan auto’s. Er is ook aandacht voor andere elektrische voertuigen zoals elektrische steps, e-scooters, e-bikes en elektrische motorfietsen. De EV Experience is erop gericht om consumenten en zakelijke berijders te enthousiasmeren voor elektrisch rijden in al zijn vormen. Importeurs kunnen het evenement gebruiken voor productpresentaties en dealergroepen kunnen er auto’s verkopen.”

Samenbrengen
“Mensen die willen overstappen naar elektrisch rijden, hebben meestal niet alleen vragen over elektrische auto’s. Ze willen ook meer weten over laadtechniek, laadpalen en producten en diensten daar omheen zoals vehicle-to-grid en zonne-energie. Daar spelen we op in met Fully Charged Europe in de RAI, een nieuw evenement rondom emissievrij vervoer en schone energie. Ook daar komen duizenden mensen op af. Elektrisch rijden zit in de lift, er komen nieuwe merken bij en de markt voor emissievrij vervoer is volop in beweging. Evenementen blijven een ideale manier om klanten, producten, dealers en fabrikanten bij elkaar te brengen.”

Maarten, dankjewel voor jouw komst naar de studio. Luisteraars ook bedankt, volgende week is er weer een nieuwe podcast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"