Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Mar 29, 2017

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Gerhard Prent van Tevreden.nl. Gerhard is sinds 1993 actief in de automotivebranche en is een netwerker pur sang. Daarnaast is hij dé ambassadeur van online reviews, dus dat onderwerp gaan we vandaag zeker aansnijden. Hoewel Gerhard zelf eigenlijk alleen actief is op LinkedIn vindt hij dat autobedrijven op geen enkel social mediaplatform mogen ontbreken. Gerhard, bedankt voor je komst, wil je nog wat aanvullen op deze introductie?

Uitsmijter

"Paul, dank voor je brede en behoorlijk complete intro. Ik wil nog één woord toevoegen: bevlogenheid. Dat loopt als een rode draad door mijn carrière heen en zal ook in dit gesprek zeker nog wel ter sprake komen. Ik heb het geluk gehad met een groot aantal bevlogen en passievolle mensen te hebben samengewerkt, en dat heeft ervoor gezorgd dat ik van mening ben dat je dergelijke pioniers, die buiten de gebaande wegen durven te denken, echt nodig hebt om succesvol te zijn. In dat kader vind ik de autobranche te traditioneel. Eigenlijk ziet een dealerbedrijf er nu nog net zo uit als vijfentwintig jaar gelden: paar auto's voor de deur, receptiebalie, een showroom en als je geluk hebt een zithoek met koffieautomaat. Maar toen ik vanmorgen ging tanken stapte ik om af te rekenen een shop binnen met de lekkerste broodjes, vers gebakken uitsmijters, een compleet restaurant... terwijl hun core business toch echt benzine is. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen."

Transparantie

"Reviews zijn heel belangrijk, daar vertel ik niets nieuws mee. Het is, naast het verzorgen van klanttevredenheidsonderzoeken, de core business van Tevreden.nl. Wat ik vooral merk, is dat veel dealerbedrijven niet het maximale halen uit de reviews die klanten over hen achterlaten. Veel te vaak wordt er alleen maar naar de cijfers gekeken. 'Gemiddeld een 9? Dan zijn we dus goed bezig.' Dat kun je welk denken, maar veel interessanter is het om je te verdiepen in het waarom. Welke toelichting geeft de klant in zijn review? Pas dan weet je wat er speelt in je bedrijf en kom je er achter, ook al krijg je al een hoge cijferwaardering, op welke vlakken er verbetering mogelijk is.

Tip voor autobedrijven

Een andere tip die ik autobedrijven wil meegeven is om te zorgen voor voldoende bronnen van reviews en deze ook te integreren in je zoekoptimalisatie. Google biedt uitstekende mogelijkheden om meerdere pagina's waarop beoordelingen van je bedrijf staan, te tonen binnen de zoekresultaten. Verdiep je daar eens in als dealer, desnoods met wat hulp van een expert, want je kunt hiermee bijvoorbeeld voorkomen dat één negatieve review op een bepaalde pagina teveel aandacht krijgt. En je vergroot je aanwezigheid in de zoekresultaten ermee. We zitten inmiddels in de fase dat klanten een zeer grote mate van transparantie verwachten. Speel daarop in en zorg dat je geen geheimen hebt. Dan zul je zien dat je succesvoller bent dan je collega die dat niet doet."
Gerhard, dankjewel voor je interessante bijdrage aan deze #DCDW Podcast. Ik denk dat autobedrijven je tips en tricks ter harte moeten nemen, want goed management van je online reviews is moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt. Maar je kunt er als dealer wel je voordeel mee doen, zo blijkt. Normaals dank en ik hoop je snel weer te spreken over dit mooie onderwerp.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!