Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Mar 15, 2022

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we lachen met SmileyCar, oftewel Jouk Schut. Hij is hier aanwezig om te praten over zijn creatie. Een nieuwe manier van auto’s online zoeken en daarvoor is hij een portaal genaamd SmileyCar gestart. Jouk, ik vind het ontzettend leuk om je hier in de podcast studio te mogen verwelkomen! Ik ben benieuwd waarom je de 150ste autowebsite in Nederland gaat beginnen. Jouk, ontzettend leuk dat je hier bent. Voor de mensen die jou nog niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Voorstellen: Jouk Schut

Mijn naam is Jouk. Ik ben 33 jaar oud en kom uit Rozendaal. Ik woon daar met mijn vrouw en heb twee prachtige zonen. Van kinds af aan ben ik al helemaal gek op auto’s, dat is écht mijn grote passie. Uiteindelijk ben ik dus ook in de automotive terechtgekomen waar ik heel veel heb geleerd. Toen wist ik ook wel zeker dat dit de branche was, waar ik altijd werkzaam in zou willen zijn. Maar naast dat gegeven, had ik altijd de droom om te ondernemen. De afstand tussen dromen en realiteit, is de actie. Dus ik dacht, als ik voor mezelf zou beginnen, is dit het moment. Uiteraard wilde ik wat in de automotive gaan doen en er echt een stempel op drukken. 

Starten met SmileyCar

Ik had sowieso al veel ervaring met en kennis van de portalen. Ik maakte daar een soort hobby van waardoor SmileyCar in mijn hoofd is ontstaan. Ik vind het altijd leuk om tegen mensen te zeggen dat ik een auto van 30.000 heb maar dat die eigenlijk 80.000 nieuw was. Dit gegeven, een glimlach door afschrijving, was eigenlijk het begin van SmileyCar. Je moet natuurlijk onderscheidend zijn. Daar kwam de naam dan ook vandaan. Toen ik vervolgens naar verschillende bedrijven ging, vroegen ze mij of ik het feelgood gevoel kon terugbrengen. Dat ambieerde ik natuurlijk dus ging ik in gesprek met verschillende autobedrijven en keek ik overal hoe het beter kon. Zo vond ik de kwaliteit van de foto’s per auto portaal verschillen. Ik wilde daarom niet per sé groot starten maar juist kwalitatief sterk. Maar dan wel met de juiste laadtijd. 

Gebruiksvriendelijkheid

SmileyCar onderscheidt zich van andere portalen door de kwaliteit van de foto’s, ongelimiteerd adverteren van nieuwe auto’s voor dezelfde prijs, gebruiksvriendelijkheid, een favorieten optie en nog veel meer! 

Jouk, dankjewel voor je komst, je gesprek en jouw commitment om de online automotive beter te maken en je stempel erop te willen drukken. Volgende week hebben we uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie: samen de online automotive beter maken. Dankjewel!