Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Nov 29, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag hebben we hoog Belgisch bezoek, namelijk Joost Cardoen is hier in Eden om te praten over zijn nieuwste avontuur bij Xpower, ook wel Hypercharge genoemd. Joost, Leuk dat je er bent.
Kun je onze luisteraars, onze Belgische luisteraars ook en onze Nederlandse luisteraars wat meer vertellen over wie ben je en wat doe je.

 

Over Joost Cardoen

“Ik zelf zit al ongeveer dertig jaar in deze sector. Wij zijn heel klein begonnen in Belgie met een bedrijf TurboData. En zo zijn we ook in Nederland terecht gekomen en heel sterk gegroeid. We hebben de Peugeotdealers, de Renaultdealers, de Citroëndealers, de Hondadealers geautomatiseerd, dan heb ik het over 30 jaar geleden. En we zijn heel sterk gegroeid, ook in Duitsland en in Frankrijk. En toen waren we de grootste DMS-leverancier in Europa. En op dat ogenblik is ADP Automotive, die de grootste speler was in de Verenigde Staten, ook naar Europa gekomen om samen te werken. Ik heb ongeveer alle acquisities meegemaakt in Europa, Duitsland, Italie, Spanje, Nordic, ontzettend veel gegroeid en dat ging heel goed.”

 

ADP Automotive samenwerking gestopt

Om te beginnen, hun idee en strategie was vrij eenvoudig. Zij gingen als grote amerikaanse spelers naar al die constructeurs en met hun relaties die ze hadden. Ze gingen de informatisering doen van de dealers. Nu op een bepaald ogenblik na al die acquisities om een idee te geven zaten we al op ongeveer 35 DMS-systemen. En de systemen deden het goed om de verkoop van de nieuwe wagens van het merk aan een bepaalde klant te doen. En vooral met de belasting, wetgeving en al. Met dat soort toestanden werd er allemaal mee rekening gehouden. Maar het gaat over uniformiseren, we hebben heel wat DMS’sen kunnen vereenvoudigen. Maar dat kwam toch wel op een grens. Zij hebben de grootste speler in UK gekocht.
Ze kochten het vooral voor de markt, maar ze dachten ook “met dit product gaan we het gaan maken in Europa.” Maar dat werd niet zo goed vanuit de Britse hoek bekeken, wat in feite niet zo eenvoudig was in vergelijking met een Engels product naar Amerika halen, en een Engels product naar Europa halen. Je kan een Engels product in Zuid-afrika kwijt spelen, maar in Hongkong niet echt. Een tweede animent was dat digitaal;  men had in de state de afdeling van generaal motor opgekocht. En dat was ook geen succes. Dat heeft ontzettend veel geld gekost en het kwam verder niet naar Europa. Dus in Europa zaten we met een meerwaarde van producten, DMS, alleen maar voor nieuwe auto’s te verkopen en geen digitaal.

 

Truck dealers en autodealers: verschil of overeenkomsten

Het is een beetje complexer bij trucks. Een truck motor heeft zijn nummer. Bepaalde stukken moet je dus meer rigoureus gaan opvolgen dan in een personen wagen en er zijn meer technische controles enzovoorts. Wat je ook ziet, is dat de truck wereld achter is op het gebied van de informatisering, maar bij de personen wagens is er heel wat onder druk van de constructeurs, daar is men heel wat verder gegaan om de zaken te realiseren. Dus er is wel een verschil.

 

Voordelen van Hypercharge

Een is dat je de best-practice die sowieso in je bedrijf aanwezig is, gaat formaliseren, zo dat iedereen die in jou bedrijf werkt zoals je denkt dat moet gebeuren. En dat het zo eenvoudig mogelijk kan gebeuren voor al jouw medewerkers. Ook als het nieuwe medewerkers zijn je kan perfect je best praktisch niet alleen formeel opleggen. Men ziet wat men dacht dat goed was, maar juist moet verbeterd worden, en dat is het een kwestie van seconde om dat aan te passen en dat maakt het zo krachtig.

 

Slot

Als nou dealers autobedrijven meer over willen weten, hoe komen ze dan met jou in contact? 
Ze kunnen gewoon op hypercharge.io gaan of nog beter hyperportal.io

Hey Joost dankjewel, uiteraard hebben wij volgend week een nieuwe gast met dezelfde missie samen de online automotive beter maken. Dankjewel Joost. Ik was ook blij van je terug te zien. Dankjewel.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgingssysteem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"