Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 11, 2017

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Corben Leek. Corben wilde al van jongs af aan ondernemer worden en dit is gelukt met het bedrijf Autodealers.nl, dat eigenlijk per ongeluk is ontstaan vanuit het bouwen van een app voor de financiële dienstverlening in combinatie met automotive. Een hele mond vol, maar Corben is trots op het succes van Autodealers.nl dus zal hij ons daar vandaag ongetwijfeld meer over gaan vertellen. Welkom Corben, waar wil je het nog meer over hebben vandaag?

Tientje

“Dank je Paul, ik wil de luisteraars zeker nog wat meer vertellen over Autodealers.nl, want niet iedereen zal misschien weten wat we precies doen. En ook lijkt het me leuk het met je over Blockchain te hebben. Om met het eerste te beginnen: Autodealers.nl richt zich, anders dan de naam doet vermoeden, niet zo heel erg op het autodealerbedrijf maar meer op handelaren, startende autobedrijven en onafhankelijke autobedrijven, al dan niet lid van BOVAG.

Kort gezegd nemen wij het gehele internetgebeuren voor deze bedrijven uit handen. Denk dan aan de website, het adverteren maar ook het factureren. Bedrijven kunnen zelf kiezen welke diensten ze bij ons afnemen, dus het is geen verplicht pakket. Transparantie vinden we erg belangrijk en daarom proberen we steeds meer data terug te koppelen naar onze gebruikers. Helaas leveren niet alle portals die data, en dat is jammer want het is voor autobedrijven essentieel om te weten wat hun advertenties doen op internet. Overigens levert Marktplaats die data wel, dus daar kunnen we al veel mee in kaart brengen.

Wat wij zien is dat de meeste consumenten naar een gebruikte auto zoeken op de grote portals, en dat de individuele websites van autobedrijven meestal alleen bekeken worden als een soort bevestiging van het adres waar ze een auto willen gaan bekijken. Dus daarover zijn wij het niet helemaal eens Paul, want jij zegt vaak dat de eigen dealerwebsite het belangrijkste is van allemaal en dat je er flink in moet investeren, maar wij bieden al een oplossing voor een actuele website voor een paar tientjes per maand, terwijl we de focus hebben op het adverteren op de portals.”

Blockchain

“Blockchain, ik noemde het aan het begin van het gesprek al, is iets waar autobedrijven mee te maken zullen krijgen verwacht ik. Blockchain bestaat eigenlijk uit digitale munten, vergelijkbaar met de bekende BitCoins, maar dan een nieuwe, slimmere variant, Ethereum. Met deze munt kun je allerlei afspraken online vastleggen, zoals businessplannen. Maar bijvoorbeeld ook gemakkelijk betalen bij in- en export. We hebben bijvoorbeeld al een autobedrijf als klant waar de prijs van een occasion ook in de digitale munt Ether vermeld wordt op de site. Ik vind dit een leuke ontwikkeling, waar we met Autodealers ook in investeren momenteel, dus als ik autobedrijven die met hun tijd meegaan een tip mag geven is dat om deze vorm van digitaal kapitaal te volgen en wellicht al eens te bedenken wat dat voor je eigen business kan betekenen.”

Corben, heel hartelijk dank voor je komst naar deze #DCDW Podcast. Je hebt de luisteraars een aantal dingen verteld die ik zelf ook nog niet wist, en wat zeker interessant is in de toekomst. Veel succes met Autodealers.nl en hopelijk weer tot snel.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.