Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Mar 21, 2018

Deze week in de #DCDW Podcast spreek ik met Hadewych Corstens. Al eerder zat zij bij mij aan tafel, om precies te zijn in de tweede #DCDW Podcast die inmiddels al weer anderhalf jaar geleden werd uitgezonden. Welkom Hadewych, zou je jezelf nog even kort voor willen stellen en vertellen wat je doet bij Marktplaats?

Kracht
"Uiteraard Paul, leuk om hier weer te zijn. Ik ben director automotive bij Marktplaats en werk al elf jaar voor eBay. Marktplaats is enorm veranderd in die tijd: van een team met veertig man op een iets te krappe verdieping tot de honderdvijftig medewerkers die er nu zijn. Voor automotive, of eigenlijk alle categorieën advertenties van zaken met wielen of een motor, hebben we een apart team. Het zijn waardevolle goederen en dat vraagt een speciale aanpak. Zoals bijvoorbeeld de advertentiepakketten die we autobedrijven aanbieden, waarbij er de keuze is tussen Premium en Plus-pakketten.

Enerzijds is die aanpak ontstaan vanuit ervaring bij andere Europese occasionportalen waar we mee samenwerken, anderzijds hebben we gekeken naar de wensen en behoeften van dealers en garages zelf. Daaruit bleek dat sommige bedrijven meer dan anderen de behoefte hebben zich te willen profileren op Marktplaats, dus die optie bieden we nu aan. Natuurlijk is het belangrijk dat je als dealer je eigen website op orde hebt, maar als je kijkt waar al die mensen in de oriëntatiefase komen, is dat Marktplaats. Die moet je daar al verleiden tot een showroombezoek, een brochureaanvraag of een proefrit. Wat daarbij kan helpen is De Kracht van Marktplaats. Dit is een dienst waarmee we de enorme hoeveelheid data die we verzamelen overzichtelijk presenteren. Autobedrijven loggen in en zien welke van hun advertenties het meest bekeken zijn. Maar ook welke auto's de afgelopen maand het meest populair waren, welke van jouw auto's het beste scoorde, welke het meeste worden gezocht in de regio waar je gevestigd bent en zelfs de profielen van de bezoekers zijn inzichtelijk, dus welk type mensen er naar jouw advertenties kijkt."

24/7
"Je snapt dat je als autobedrijf je voordeel kunt doen met deze info. Je aanbod, advertentieteksten, openingstijden en dergelijke pas je natuurlijk aan bij de informatie die we presenteren over je doelgroep. En geloof het of niet, hoewel De Kracht van Marktplaats gratis is zie ik toch dat er nog veel bedrijven zijn die er geen gebruik van maken, en dat is zonde. Zeker gezien de ontwikkelingen die het autolandschap gaan veranderen. Ook wat dat betreft zie ik bepaalde trends, al dan niet vanuit het buitenland, ook naar Nederland komen.

Er is natuurlijk al een aantal initiatieven waarbij occasions online verkocht worden, maar ik geloof dat dat groter en meer gaat worden. Zeker als er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt, zoals een goede controle vooraf zodat de koper precies weet wat hij koopt. Plus natuurlijk een retourgarantie, mocht de auto in het echt toch niet helemaal zijn zoals verwacht. In de Verenigde Staten is het al heel normaal dat mensen een auto aan de andere kant van het land kopen en laten verschepen. Dus waarom gebeurt het in Nederland niet? Ook daarin faciliteert Marktplaats, bijvoorbeeld door middel van veilige betaalmogelijkheden. Dus geloof me, binnenkort kun je gewoon 24/7 een auto kopen, online."

Hadewych, heel hartelijk dank dat je een tweede keer wilde aanschuiven in de #DCDW Podcast en ons wat meer hebt kunnen vertellen over jouw visie op de ontwikkelingen in online automotive en de rol die Marktplaats daarin speelt.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!