Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Feb 28, 2023

Welkom allemaal bij de nieuwe aflevering van de P+R podcast. Onze gast dit keer is Hans Winter, nu 9 jaar directeur van BVA-automotive. Zij brengen vraag en aanbod bij elkaar op een veilingplatform. Alhoewel, 30 maart 2023 gaat BVA over in Troostwijk Auctions, die heeft meerdere veilingbedrijven gekocht in Europa. Hans vertelt ons uitgebreid over zijn reis binnen de automotive wereld bij CarNext, over zijn overstap naar BVA en de bijzondere ervaringen die hij met zich mee heeft mogen nemen.

 

Hoe werkt BVA Auctions

Er wordt een veiling aangevraagd door de opdrachtgever, die gaat vervolgens online. De opdrachtgever zorgt voor zijn eigen input, een eigen terrein en al. Er wordt voor fotografie en beschrijving aangeleverd. Verder zorgt BVA voor de veiling, de marketing en allemaal dat samenhangt.  De opdrachtgever zorgt ook voor de kijkdag. Dat is iedere kopers verplichting om de mogelijkheid aan te bieden de auto te kunnen bezichtigen.

 

Over CarNext
Hans was rond 2000 werkzaam bij de autolease bedrijf. De verkoopprocessen waren heel goed op de rit en op den duur verkochten zij de auto’s ook voor leaseconcepten binnen dezelfde holding. Uiteindelijk kwam er een leasepand erbij in 2001. Toen hebben ze de naam CarNext gevonden vanwaar zij de auto’s verkochten. Het ging toen nog over uitsluitend grote inschrijflijsten (B2B). Er waren toen iets van 50 tot 60 vaste handelaren die daar kwamen kopen. Daarnaast deed CarNext ook verkoopbreider en uiteindelijk was CarNext ook een particuliere verkoper. In 2009 vertrok Hans vandaar. Toen werd de naam CarNext veranderd naar
Leaseplan Occasions. En toen werd een paar jaar geleden de naam CarNext weer uit de la getrokken als een nieuwe brandnaam. CarNext is vorige jaar gestopt met hun B2C verkopende website. Zij waren 10 jaar geleden een van de grootste Europese online webwinkel die naast een showroom auto’s verkoopt. 

Hoge kosten

10 jaar later groeit CarNext als megashowroom, ook vooral megawebsite, maar hij is dan nog mislukt. Volgens Hans maakte CarNext te veel kosten. Kosten die je niet terugverdiend krijgt in de autobranche. De rendementen die je kunt maken op een gebruikte auto’s zijn relatief gezien veelstelaag. En als je een holding hebt met 250-300 werkers is dat een grote kostenpost die je terug gaat moeten kunnen verdienen. 

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgingssysteem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van: online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.