Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 16, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Glenn Lebon van Carflow. Glenn, wat leuk dat je er bent. Wie ben je en wat doe je?

Geïntegreerd
“Vanuit de schoolbanken ben ik rechtstreeks de automotive ingegaan. Eerst in de werkplaats, toen in de showroom en daarna in de internationale b2b-autohandel. Dat was de basis voor mijn overstap naar Carflow. Carflow is een van oorsprong Belgisch bedrijf. Sinds kort ben ik country manager van voor de Nederlandse markt. In de praktijk zien we dat autobedrijven vaak met verschillende systemen werken die naast elkaar draaien en die niet altijd optimaal samenwerken. Carflow Manager integreert de website – de digitale showroom – met het lead managementsysteem en het voertuig managementsysteem. Alle grote portals van Nederland koppelen met ons lead managementsysteem.”

Meer overzicht
“Carflow Manager werkt volgens het Kanban-principe. Een verse lead komt links op het beeldscherm binnen. Met elke actie van de verkoper verschuift de lead verder naar rechts, totdat de lead is omgevormd tot een sale of een no sale. Leads zijn volledig op te volgen vanuit hetzelfde systeem, ook als een bedrijf meerdere vestigingen en meerdere verkopers heeft. We werken samen met verschillende partijen uiteenlopend van dealergroepen tot OEM’s zoals Opel en Subaru. Voor Subaru hebben we het gezamenlijke dealerportal Subarustore.nl opgezet. Daar staat het verzamelde online aanbod van alle Subaru-dealers. Consumenten kunnen een auto tegen een kleine betaling drie tot vijf dagen dagen reserveren. Reserveren is een vorm van commitment. Het resulteert vaak in een verkooptransactie.”

Altijd actueel
“We adviseren autobedrijven om voertuigdata voor onlineadvertenties zoveel mogelijk te verrijken in het voertuigmanagementsysteem. Dat helpt om de onderscheidende punten van een auto te benadrukken. Carflow Manager bieden we aan volgens het SaaS-principe. Gebruikers betalen een vast bedrag per maand. In ruil daarvoor zijn de website en de software altijd up-to-date. In mei 2022 is Carflow overgenomen door MotorK, een internationaal bedrijf dat in dezelfde wereld actief is als wij. MotorK heeft meer dan 200 ontwikkelaars in dienst. Dat betekent dat onze klanten in de toekomst verzekerd blijven van de nieuwste software en de beste oplossingen.”

Glenn, dankjewel voor het gesprek. Luisteraars ook bedankt. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.