Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 17, 2018

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met bij mij aan tafel Frans de Hoyer. Frans is dé autoriteit op het gebied van e-mailmarketing in automotive en daarover gaan we het dus hebben, maar ook over de AVG en alles wat daarbij komt kijken voor dealers en autobedrijven. Dank alvast voor je komst Frans, wil je jezelf nog even kort introduceren?

Betaalrelatie
"Natuurlijk Paul, dank je. Ik werk inmiddels al zo'n twaalf jaar als zelfstandige in de autobranche op het gebied van e-mailmarketing, en nog altijd ligt daar een hele markt open. Maar laten we eens beginnen met de AVG, ofwel de nieuwe privacywet. Daar is veel onduidelijkheid over, terwijl het echt niet nodig is als bedrijf je hele bestand met nieuwsbriefontvangers weg te gooien omdat je die mensen niet meer zou mogen e-mailen. Er is namelijk minder veranderd op 25 mei dan het lijkt. Zeker als je het als bedrijf al goed deed, dus dat wil zeggen dat er een uitschrijfmogelijkheid is opgenomen in je nieuwsbrieven, mag je gewoon iedereen waarmee je een klantrelatie hebt - al hebben ze ooit een ventieldopje bij je gekocht - e-mailberichten blijven versturen. Dat afmelden is wel belangrijk: de ontvanger moet zich via een linkje met één klik kunnen uitschrijven. Wat je ook moet doen, is zorgen dat je vastlegt, en daarmee kunt aantonen, hoe je aan de e-mailadressen die je gebruikt bent gekomen. Dus via een klantrelatie of bijvoorbeeld middels een actie waarbij je de klant expliciet hebt gevraagd of je zijn e-mailadres mag gebruiken voor een nieuwsbrief en/of commerciële aanbiedingen. Samenvattend kun je stellen dat je een lopende betaalrelatie moet hebben met je klant of je moet gevraagd hebben of je hem aanbiedingen mag sturen, dan is er niets aan de hand."

Inhoud
"Naast e-mailmarketing, wat naar mijn idee nog steeds een zeer goede en effectieve manier is om met je klanten in contact te komen en te blijven, zijn er natuurlijk nieuwe ontwikkelingen. Ik zat vanmorgen in de trein en toen viel me op dat werkelijk iedereen met z'n mobiel bezig was. Natuurlijk, ik wíst dat dat zo was, maar door het zelf te zien, realiseer je je dat dan extra. Voor e-mailnieuwsbrieven heeft dat als gevolg dat zo'n e-mail er niet alleen op het 26-inch scherm van de ontwerper mooi moet uitzien, maar ook op een laptop, tablet en smartphone. En bedenk dat meer mensen hun mail laten voorlezen door bijvoorbeeld Siri van Apple. Ook dat is iets om rekening mee te houden bij het schrijven van de teksten. Of een app uitkomst biedt? Ik twijfel daaraan, omdat mensen een app die ze niet actief gebruiken vaak snel weer van hun telefoon verwijderen. En lang niet iedereen laat apps notificaties sturen, dus ik denk dat het snel aan de aandacht ontsnapt.


Ik worstel op dit moment nog een beetje met wat ik aanmoet met Facebook Messenger. Aan de ene kant is het een interessante manier van communiceren op een platform waar veel mensen actief zijn, aan de andere kant vraag ik me af wat de consument daadwerkelijk verwacht als hij of zij een vraag stelt. En dat is naar mijn idee hetzelfde als bij een chatfunctie op een dealerwebsite: de consument zoekt naar een inhoudelijk antwoord op zijn vraag. Dat is vaak niet iets wat door de, met alle respect, gemiddelde student beantwoord kan worden. Je zult een deskundige aan de andere kant van de lijn moeten zetten. Dus of dat werkt? Ik ben er nog niet uit."

Frans, dankjewel voor je bijdrage aan deze podcast en je uitleg over de AVG. Volgende week zijn we er weer met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!