Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jul 26, 2022

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van deze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Een van onze eerste gasten ooit was Erik van den Heuvel. Vandaag is hij weer onze gast. Erik, hoe gaat het met en wat doe je tegenwoordig?

Frictieloos
“Begin 2022 kreeg ik de kans om over te stappen naar VWE. VWE is een van de drie RDW-informatieproviders. Vroeger was VWE nauw betrokken bij de fysieke automarkten in Utrecht en Beverwijk. Dat heeft plaatsgemaakt voor het VWE Automotive Trade Center, een online platform voor aanbieders en kopers uit binnen- en buitenland. Onze unieke propositie is dat wij zorgen voor een frictieloze transactie voor alle betrokken partijen, van de financiële afwikkeling en de bpm-teruggaaf bij export tot de administratieve afwikkeling en het transport. Naast ex-lease-auto’s kijken we naar mogelijkheden om inruilauto’s via het platform aan te bieden. Ook daar is vraag naar.”

Data-analyse
“Exportklanten bedienen is een van onze specialiteiten. We hebben eigen kantoren in Duitsland en Frankrijk zodat we de exportprocessen voor onze klanten zo goed en soepel mogelijk kunnen begeleiden. Naast RDW-diensten en het veiligingplatform zijn we actief met ons consumentenplatform Finnik. De Finnik-app is ontzettend populair bij particuliere en zakelijke gebruikers. Jaarlijks worden tussen de 40 en 50 miljoen voertuigrapporten opgevraagd. Ook voor autobedrijven is Finnik nuttig. Finnik helpt om het onderscheidend vermogen van aangeboden auto’s te benadrukken. De Finnik-data geeft ook een goede indruk hoe snel een auto van eigenaar gaat wisselen.”

Verrijken
“De vierde pijler van VWE is data science intelligence. We combineren verschillende databronnen waarmee we onze klanten kunnen adviseren en ondersteunen. Met data helpen we bedrijven om succesvoller te worden en succesvol te blijven. Data helpt om het onderscheidend vermogen, de verwachte statijd en de optimale prijs van een auto te bepalen. Dankzij onze samenwerking met DAT kunnen we voertuigdata verrijken, van exacte uitvoering en specificaties tot de fabrieksopties. Zeker bij importauto’s is dat relevant, want in ieder land zijn de standaarduitrusting en optiepakketten anders samengesteld. Verder ontwikkelen we doorlopend nieuwe producten en diensten voor merkonafhankelijke en merkgebonden bedrijven: we willen iedere klant zo goed mogelijk bedienen.”

Erik, dankjewel voor het gesprek en voor jouw komst naar de studio. Luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"