Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Mar 15, 2017

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week, dit keer met als gast Rolf Westgeest. Voor Rolf heb ik een zwak, want als jongste autoverkoper destijds op de stand van SsangYong op de AutoRAI maakte Rolf op mij een onuitwisbare indruk. ‘Work hard, play hard’ was hem op het lijf geschreven. Nu is Rolf al tien jaar ondernemer met zijn bedrijf Exportwagen.eu. Ik ben extra blij dat mijn vriend Rolf deze week te gast is in de Podcast, dus Rolf, vertel nog eens wat meer over jezelf en neem ons vooral mee in jouw visie op onze branche.

Internationale handel

“Dank je, Paul. Mooie tijd was dat hè, de AutoRAI met SsangYong… Hoe tijden kunnen veranderen. Goed, om te beginnen even kort over Exportwagen.eu, voor wie dat nog niet kent. Exportwagen.eu is partner van Mobile.de, net als Marktplaats en Nieuweautokopen.nl ook een eBay-bedrijf. Wat wij doen is zorgen dat Nederlandse autobedrijven met een deel van hun voorraad gebruikte auto’s adverteert op Mobile.de en AutoScout24.de. Wij weten welk deel van de voorraad daarvoor interessant is, kunnen BPM omrekenen, prijsvergelijkingen maken en zo zorgen voor meer internationale handel.

Wat ook leuk is om eens te noemen, want ik heb het in eerdere podcasts eigenlijk nooit horen passeren, is WhatsApp. Dat platform wordt in de exportmarkt steeds meer gebruikt om handel te doen onderling. Er zijn bedrijven met een aparte telefoon voor alle WhatsApp-contacten die de hele week rouleert, zodat er altijd snel gereageerd wordt. Ook het snel delen van foto’s en filmpjes gaat heel snel op die manier en zelfs financiële transacties worden via WhatsApp afgewikkeld.”

Webwinkel

“Wat ik opmerkelijk vind, en dan zijn we bij het onderwerp social media beland, is dat mensen als ze iets duurs kopen in het buitenland of via internet, eigenlijk heel goed weten met welke zoektermen ze via Google bij de juiste reviews belanden. Maar reflecteer je dat op hun eigen bedrijf, dan blijkt dat ze niet weten hoe klanten al zoekend op hun website belanden. Ik denk daarom dat het belangrijk is om als dealer of autobedrijf eens te kijken hoe je het zelf zou willen, of hoe je het zelf beleeft, en dat vertalen daar de manier waarop je je klanten bedient. En gebruik dan het social mediaplatform dat het beste bij jou past, of bij jouw klanten. En wees niet bang wat te proberen, niet alles hoeft te lukken.

In dat kader mis ik echt nog de webwinkel bij dealerbedrijven. Een eenvoudige, maar professionele webwinkel kost vijfhonderd euro en als je daar nu eens je overtollige en oude voorraad onderdelen mee op kunt ruimen, wat accessoires aanbiedt of gewoon een collectie leuke goodies van je merk aanbiedt, zul je zien dat het traffic genereert. Qua omzet, maar je wint er ongetwijfeld ook nieuwe klanten mee.”
Rolf, heel hartelijk bedankt dat je vandaag aanwezig was bij deze #DCDW Podcast. Leuk om de luisteraars mee te nemen in jouw wereld van internationale handel. Je tip over een webwinkel is iets wat veel autobedrijven zeker ter harte zouden moeten nemen, goed idee. Nogmaals dank!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!