Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Jun 1, 2021

Hey welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag hebben we een Belgische gast, oftewel Dieter Bodvin, de General Manager van Keyloop en verantwoordelijk voor Frankrijk, België en Nederland. Dieter wat leuk dat je er bent! We zitten natuurlijk in een pandemie dus fijn dat je hier alsnog aanwezig wil zijn om deze podcast op te nemen. Daarnaast wil ik je ook bedanken voor het partnerschap met Keyloop om de online automotive beter te maken. Waar ik benieuwd naar ben, is naar de persoon Dieter. Waar kom je vandaan en wat heb je al gedaan voordat je deze functie kreeg?

Voorstellen

Ik ben Belgisch, 41 jaar en woon in het dorpje De Pinte wat dichtbij Gent ligt. Daarnaast ben ik getrouwd en heb ik twee leuke dochters. Sinds 2005 ben ik aan het werk bij ADP wat nu dan weer Keyloop is geworden. Om eerlijk te zijn, heb ik binnen de firma heel veel kansen gekregen. Zo ben ik ooit begonnen op het planning departement van consultance en techniek. Door heel het jaar heb ik verschillende kansen gekregen en gegrepen. Dat betekende wel dat ik soms meer energie erin stak dan wat ik ervoor terugkreeg maar dat hoort erbij. Maar in die zin heb ik de automotive markt leren kennen. Nu ben ik dan ook sinds 2015 General Manager voor de BeNeLux en in 2018 is daar dan Frankrijk bij gekomen.

Van CDK naar Keyloop

Als je kijkt naar ADP waarbij alles qua branding rood was, waren we wel blij verrast dat toen we CDK Global werden, alles groen werd. Je staat natuurlijk ook liever voor een groen stoplicht dan een rood licht. Toen hadden we ook echt het gevoel dat we veranderden. We waren natuurlijk 100% gericht op de automotive en dachten: dit is het startschot waarbij echt veel gaat veranderen. Uiteindelijk zijn we dan ook met het bedrijf veel opener geworden. De perceptie die we bij ADP kregen, was namelijk niet altijd even in lijn met wat we daadwerkelijk waren. Dat was daardoor gelukkig wel veranderd. Uiteindelijk zijn we nu Keyloop geworden. 

Verschillen qua autodealers tussen Nederland en België 

Als ik kijk naar de verschillende autodealers per land, kan ik niet meteen zeggen waar het beter gaat. Het is namelijk erg afhankelijk in hoeverre zo’n autodealer het noodzaak vindt om te veranderen. Als ik kijk naar de Nederlandse markt t.o.v. de Belgische dan kan je zeggen dat het in België eigenlijk gewoon te goed ging. Dat zorgde er misschien wel voor dat de noodzaak om heel inventief op te springen met het dealerbedrijf minder hoog was dan dat in Nederland was. Die Nederlandse markt heeft wel echt een vijf jaar voorsprong als je kijkt naar automatisering en online ontwikkelingen. 

Dieter, dankjewel voor de komst naar onze studio in Ede maar ook voor ons partnership om samen met Keyloop de online automotive beter te maken. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"