Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Apr 19, 2020

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast voor onze missie om de online automotive beter te maken. Vandaag in de podcast Rogier Smulders van AutoUncle, oftewel: Mister Gaspedaal wordt Auto-oom. Rogier, wil je de luisteraars meer vertellen over jezelf en over AutoUncle?

Eerlijk afrekenen
“In een ver verleden heb ik auto’s verkocht. Daarna heb ik voor VNU en vervolgens Telegraaf Media Groep gewerkt. Daar heb ik een bijdrage geleverd aan de overgang van papieren advertenties naar online advertenties. Met Gaspedaal.nl experimenteerden we volop met een cost-per-click betaalstructuur. Dat vind ik nog steeds de eerlijkste manier van afrekenen. Met een cost-per-click betaalmodel betaalt een autobedrijf alleen als een klant via een bepaald op jouw advertenties reageert. Gaspedaal was heel transparant over data. We deelden online analytics gewoon met onze klanten.”

Analytics
“Op basis van onze data en eigen data konden autobedrijven actief sturen. Willen we bezoekers naar onze eigen site sturen of naar een externe site? Beide vormen hebben een bepaalde waarde. Een portal genereert niet alleen traffic maar ook leads en aanvragen. Sinds kort werk ik voor AutoUncle. AutoUncle komt uit Denemarken. Het bedrijf bestaat tien jaar en is ontstaan vanuit data-analyse. De oprichter is begonnen met een tool voor autowaardebepaling. Later is dat opgeschaald naar een autoportal dat actief is in twaalf Europese landen. De kracht van AutoUncle is de combinatie van website, waardebepaling en leadgeneratie.”

AutoUncle
“Bij de huidige traffic naar websites van dealers en importeurs zie je dat consumenten niet goed worden bediend. Daardoor gaat veel marketinggeld verloren. AutoUncle heeft een tool waarmee autobedrijven sneller kunnen converteren. Klanten kunnen online een inruiltaxatie aanvragen. Het autobedrijf ontvangt de klantgegevens en kan de lead direct opvolgen. Zo ontstaat een eerste contactmoment. AutoUncle werkt met een cost-per-click model. We laten consumenten en autobedrijven zien of een auto marktconform geprijsd is. Die tool wordt ook gebruikt door Facebook Marketplace. In Nederland gaan we ons in de startfase in de eerste plaats richten op importeurs en dealerholdings.”

Rogier, dankjewel voor je komst alhier en voor jouw eerste deelname aan de podcast. Volgende week weer een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.