Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Oct 16, 2017

In Amerika hebben we net als hier een aantal grote autoportals. Portals zoals Autotrader.com en Cars.com. De laatste heeft net een nieuwe feature aangekondigd om kopers meer zekerheid te bieden. Dit is inderdaad een topic waar veel kopers mee te maken hebben. We hebben het onlangs meegemaakt met de commotie rond de Bovag garantie, de koper is op zoek naar zekerheid, dat staat vast.

Nu komt ook uit elk onderzoek naar boven dat de verkoper een zekerheidsfactor is. Immers voor de klant staat een goede verkoper hoog in het lijstje van zekerheden. Een verkoper die praatjes verkoopt is nu eenmaal niet zo aantrekkelijk. Nu is het raar dat reviews, ook in Nederland voornamelijk gaan over de bedrijven en niet over de verkoper. Terwijl de verkoper in veel van de gevallen meer invloed kan hebben dan de reputatie van het autobedrijf.

Reviews voor de autoverkoper

Nu heeft Cars.com ook een review website, Dealerrater die het ook mogelijk maakt om de review niet te geven op het autobedrijf, maar specifiek op de verkoper zelf. Daarmee creëert de verkoper zijn eigen reputatie en naam! En dat is belangrijk. Immers voor veel kopers is het moeilijk te achterhalen wie de verkoper is. Immers Facebook is teveel prive om vriendjes te worden in dat stadium en Linkedin is zakelijk. Dus hoe kom je erachter als klant dat je met een goede verkoper te maken hebt? Dan willen ze hiermee oplossen! Zelf ben ik ook van mening dat verkopers hun eigen website moeten hebben, waarmee ze zich zelf presenteren, met reviews. Zie de voorbeelden onder andere van Hendrik Liewes en Edwin Ietswaard.

DR_logo

De product pagina(VDP)

Op de product pagina, de zogenaamde Vehichle Detail Page (VDP) kun je dan nu ook naast de reviews van het bedrijf de reviews zien van de verschillende verkopers van dat bedrijf. Nu kan de koper zelf kiezen met welke verkoper hij het liefste contact wil hebben. Dat kan ook bijvoorbeeld een man of vrouw zijn met wie je liever wil communiceren. Nu klopt dat helemaal met het de trend van BDC en KCC's deze zijn er alleen maar als pleister, maar niet als oplossing voor het probleem van een slechte leadopvolging. Deze dient primair bij de verkoper te liggen, en dan het liefste bij de beste verkoper, en laat de klant nu maar bepalen wie dat is!