Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 22, 2016

Als autobedrijven duidelijker laten zien waarom de klant juist bij hen moet zijn, dan wordt de prijs van ondergeschikt belang!

Welkom bij de #DCDW Podcast. Deze week bij mij aan tafel Frank Ruygrok van Carsom en AutoTrack. Frank maakte een aantal jaar geleden de overstap van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven naar de online kant van automotive, eerst bij AutoTrack en recent werd hij het gezicht Carsom. Online, social media en video zijn onderwerpen waar Frank graag over praat vanuit zijn functie, dus dit wordt vast een interessante podcast. Maar eerst even over Carsom: dat is behoorlijk veranderd de afgelopen maanden, toch Frank?

Details

"Dat klopt Paul. Carsom is een aantal jaar geleden opgezet als online service voor het aanvragen van offertes voor onderhoud en reparatie. Het was heel vrijblijvend, zowel voor de consument als het autobedrijf. We zagen sommige ondernemers er zeer goed op inspelen en mooi klussen uit halen, maar ook bedrijven die veel offertes maakten maar er zelden werk uit haalden. Dat vrijblijvende is er nu uit, Carsom slaat de offertestap voortaan over. We richten ons op tachtig procent van het werk, vooral onderhoud, en berekenen direct online de prijs voor de consument. Die kan dan direct de afspraak boeken bij een van de deelnemende autobedrijven.

Wat leuk is om te zien, nu we een week of zes bezig zijn met het nieuwe Carsom, is op basis van welke factoren de klant een garage kiest. Dat is in de meeste gevallen niet de prijs, maar wel de plaats en de beschikbaarheid. Kleine details, zoals het aanbieden van een leenfiets, geven soms ook de doorslag. Pas je die kennis toe op je hele presentatie van je bedrijf, zowel online als offline, dan zie je dus dat je minder op prijs hoeft te concurreren, en meer op redenen om de auto juist bij jouw bedrijf aan te bieden voor onderhoud."

Facetime

"Dat brengt me op video, want zoals je in de inleiding al zei Paul, vind ik dat een erg interessant onderwerp. Naar mijn mening doen autobedrijven nog veel te weinig met bewegend beeld. Goed, je ziet inmiddels wel steeds meer dealers die bijvoorbeeld van hun gebruikte auto's een video aanbieden, maar ook dat is vaak beperkt tot een filmpje met wat aan elkaar geplakte foto's. Mij overtuig je daar niet mee. Want neem nu eens Facetime als voorbeeld: zelfs via Whatsapp kunnen we binnenkort met elkaar bellen met beeld erbij.

Als we dat nu eens zouden inzetten bij onderhoud en reparatie. Klant zit in spanning op z'n werk te wachten op een telefoontje over zijn auto, hoe mooi is het als dan de chef werkplaats belt en met live beeld erbij laat zien wat er gerepareerd of vervangen is? Het kost even tijd, maar ik denk echt dat daar voor autobedrijven een wereld mee te winnen is. Want de wereld verandert, kijk alleen al maar naar online. Wat dat betreft sta ik nog wel eens verbaasd over het aantal mensen binnen autobedrijven dat daar verstand van heeft, en/of serieus mee bezig is. Dat aantal is echt te laag als je kijkt naar het belang van een goede online presentatie, zodat je de klant naar je toetrekt."

Frank, heel hartelijk bedankt voor dit gesprek en de tips die je de luisteraars meegeeft. Ik adviseer iedereen die dat nog niet gedaan heeft om even op de nieuwe site van Carsom te kijken, bovendien staan daar jouw contactgegevens voor hen die meer willen weten. Nogmaals dank en veel succes!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!