Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Dec 16, 2016

Als autobedrijf moet je continu bezig zijn met wat je wilt doen met de consument: welke informatie heb ik, hoe start ik de dialoog en wat is de vervolgstap?"

Deze week in de #DCDW Podcast is mijn gast Michiel Aker van Marktplaats. Hij is manager business development en was de eerste die twee jaar gelden een rol zag voor Nieuweautokopen.nl binnen eBay. De uitdaging binnen automotive zit volgens Michiel in het matchen van online en offline, en het gebruik van de juiste data. Michiel, ben ik iets vergeten in deze introductie?

Funshopper

"Mooi verhaal Paul, weinig aan toe te voegen. Hoewel, het woord data klinkt misschien wat plastisch, want het gaat natuurlijk gewoon om de informatie over de consument. En om daar maar meteen op in te haken: we kunnen nog veel meer en veel slimmer met die data gaan werken dan we nu doen. We meten ontzettend veel en daar kunnen we meer mee doen. Denk aan een mailtje dat je als autobedrijf krijgt via Marktplaats met een bieding op een auto. Als je weet dat de klant al weken op zoek is en twee modellen, waaronder de jouwe, vergelijkt, zet dat een bod in een ander daglicht dan de funshopper die zomaar wat rondkijkt, of een handelaar die veertig biedingen in een uur doet. Met call tracking gebeurt dat eigenlijk al met telefonische leads. Je krijgt vooraf te horen waar deze vandaan komt en dat biedt je de mogelijkheid adequaat te reageren, maar geeft je ook inzicht in de opvolging van leads en het succes van je advertenties. Want hoe meer je vooraf al weet van je klant, des te groter de kans dat adequate opvolging van een lead leidt tot conversie."

Relatie

"Al langere tijd volg ik de manier waar op men in de Verenigde Staten omgaat met leads, klantcontacten en informatie en wat me opvalt is dat de situatie daar steeds beter toepasbaar is op de Nederlandse markt. Amerika loopt voor, maar we kunnen de tips en tricks eigenlijk direct op onze markt toepassen. Dat brengt me bij de klantrelatie. Die is echt aan het veranderen, kijk maar eens naar de portals. Hun rol wordt breder, want ze gaan ook de consument begeleiden bij het maken van de juiste keuze in plaats van alleen maar advertenties tonen. Als autobedrijf moet je daarbij aanhaken en ook je klanten op een breder vlak gaan bedienen. Social media als Facebook en Whatsapp helpen daar natuurlijk bij, maar om die juist in te zetten vraagt wel een verandering van denken en dat is best wel spannend. En denk ook eens aan je plaatselijke of regionale rol. Binding met klanten uit je eigen omgeving is naar mijn idee belangrijker en waardevoller dan ooit."

Michiel, dank voor dit interessante gesprek. We kunnen natuurlijk nog uren doorgaan over de mogelijkheden die Marktplaats biedt en de rol van informatie bij het opvolgen van leads, maar als luisteraars daar meer over willen weten kunnen ze jou benaderen via LinkedIn, Marktplaats en de diverse evenementen waar je aanwezig bent. Nogmaals dank!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT