Preview Mode Links will not work in preview mode

Podcast van Paul de Vries - de online automotive beter maken!


Paul de Vries gaat starten met een wekelijkse Podcast waarin interessante personen uit de automotive branche centraal staan. Vanuit verschillende achtergronden en invalshoeken geven zij hun visie op alles wat er online gebeurt in de branche. De podcasts zijn voor iedereen gratis te beluisteren.

Aug 2, 2022

Welkom allemaal bij weer een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag praten we met Alex Gaspar over AutoDialog. Alex, wat leuk dat je er bent. Wie ben je en wat doe je?

Frustratie
“Ik ben Alex Gaspar en ik ben altijd actief geweest in de automotive. Ik heb 26 jaar een aantal autobedrijven gehad, waaronder verschillende dealerschappen van Opel, Toyota en Citroën. Om mijn operaties georganiseerd te krijgen, zocht ik oplossingen in de markt die ik niet kon vinden. Uit frustratie zijn we die zelf gaan bouwen. Daaruit is het bedrijf AutoDialog ontstaan. Voor de meeste moderne dealerbedrijven geldt de 90/10-regel. 90 procent van de processen is vergelijkbaar, 10 procent is merkspecifiek of klantspecifiek. AutoDialog maakt de processen rondom onderhoud en verkoop efficiënter. Ons streven is om alles zoveel mogelijk automatisch te laten verlopen zodat het autobedrijf 24/7 bereikbaar is.”

Dialoogpagina
“De klantcommunicatie verloopt zoveel mogelijk digitaal. Binnen ons softwarepakket heeft iedere klant een eigen dialoogpagina met een ingebouwde chatfunctie. De klant kan chatten met het autobedrijf en andersom. Dat is efficiënter en klantvriendelijker dan bellen en moeten wachten op een serviceadviseur, die vaak telefonisch bezet is. Na het inplannen van een werkplaatsafspraak ontvangen klanten een digitale offerte die ze digitaal of tijdens het brengen van de auto kunnen goedkeuren. Het akkoord van de klant is het begin van het interne werkproces. Mocht er meerwerk uit het werkplaatsbezoek komen, dan kan de autotechnicus hiervoor digitaal akkoord vragen bij de klant, inclusief een foto van het versleten onderdeel. Gemiddeld reageert de helft van de klanten binnen 10 minuten op een bericht.”


Liever digitaal
“Het digitaliseren van bedrijfsprocessen bespaart tijd en geld en verbetert de dienstverlening voor de klant. Veel klanten geven de voorkeur aan digitale communicatie en digitaal betalen. Daarnaast is er altijd ruimte voor persoonlijk contact via de telefoon. Onze software kan koppelen met alle DMS-pakketten. Dat is ook handig voor multimerk dealergroepen. Onze software is geschikt voor kleinschalige bedrijven met weinig medewerkers en voor grote dealergroepen met veel medewerkers en verschillende vestigingen. Het is ook een hulpmiddel om het werk van service-adviseurs overzichtelijk en beheersbaar te houden.”

Alex, bedankt voor je komst naar de studio, en luisteraars bedankt voor het luisteren. Volgende week is er een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN Automotive BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retail oplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoop sites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl"